Redovisningsekonom

Gothenburg, Sweden,
Deadline: 10.03.2020,
LinkedIn
Email
Facebook
Meet-the-Team.jpg

Job Description

Arbetsuppgifter som Redovisningsekonom hos Momentum Sweden AB

Momentum i Sverige är i en tillväxtfas där du blir först in i Sverige på ekonomiavdelningen och därmed en viktig kugge i teamet med stora utvecklingsmöjligheter för dig. Du rapporterar direkt till VD som ger dig support likväl som du får support och introduktion av kollegorna på huvudkontoret i Danmark. Momentum hanterar komplett ekonomisk administration och redovisning för ett flertal bolag åt våra klienter. Dina arbetsuppgifter kan komma att variera beroende på klient. Arbetet innebär ett stort ansvarsområde som skapar stor variation och ansvar för den ekonomiska administrationen av flertalet bolag. Exempel på vanligt förekommande arbetsuppgifter är t.ex.:
 • Löpande redovisning
 • Löpande bokföring
 • Kund- och leverantörsreskontra
 • Månadsavstämningar
 • Rapportering,
 • Månads- och årsbokslut
 • Skatte- och momsredovisning
 • Årsredovisning
 • Kontrolluppgifter
 • Likviditetsstyrning
 • Budget
 • Bolagsdeklaration/inkomstdeklaration
 • Eventuell löneadministration
 • Färdigställa underlag till revisor och dialog med extern revisor
 • Övrig ekonomiadministration

Profile and Application

Din profil som sökande

Du har akademisk utbildning inom ekonomi. Vi ser också gärna att du har minst 2-3-års arbetslivserfarenhet inom redovisning som gör att du är självständig i den löpande redovisningen. Du har ett brinnande intresse för ekonomi och siffror. Redovisningsarbetet sker åt våra klienter som är dels svenska mindre bolag såväl som större internationella investerare i form av pensionsbolag och fondförvaltare. Därför bör du ha lätt för att ha kontakt med andra människor och samverka. En mycket god förmåga att kommunicera i skrift och tal på svenska och engelska är också av stor vikt. Goda datorkunskaper krävs, främst i Excel, övriga Office och ekonomi- och redovisningsssystem (exempelvis Visma). Vidare är du ansvarstagande, strukturerad, flexibel och har en god förmåga att snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter och system. För att lyckas i rollen krävs att du har ett stort intresse för rapportering, redovisning och bokslutsarbete med tillhörande rutiner och processer. Du har en stor drivkraft och positivt mindset som hjälper dig i ditt dagliga arbete och gör dig till en uppskattad medarbetare i teamet.

Om Momentum Gruppen och att arbeta hos oss

Momentum Gruppen (”Momentum”) är ett bolag verksamt inom förnyelsebar energi med sol- och vindkraft för närvarande i 6 länder. Som många andra i branschen finner vi det väldigt inspirerande och positivt att arbeta i denna växande sektor med att främja miljövänlig energi. Vi är en är en marknadsledande full scope Asset Manager av vind- och solparker. Detta innebär att vi för våra klienters räkning sköter en komplett teknisk- och ekonomiskförvaltning av deras anläggningar och bolag. Momentum har sammanlagt över 400 vindkraftverk och 45 solparker under förvaltning i 6st olika länder. I Sverige är bolaget verksamt genom dotterbolaget Momentum Sweden AB.
Momentum har erfarenhet av förvaltning av vindkraftverk sedan 2000 och solparker sedan 2010. Denna långa erfarenhet gör Momentum till en av de mest erfarna i branschen. I Sverige har vi vårt kontor utanför Göteborg på Nääs fabriker. Momentum erbjuder där en väldigt trevlig arbetsmiljö tillsammans med ett litet, positivt, kunnigt och hjälpsamt team. Du erbjuds en god möjlighet att utvecklas och få ett växande ansvar.

Lön och anställningsform

Tillsvidareanställning, heltid. Fast lön enligt marknadsmässiga villkor.

Ansökan

Ansökan skickas med email till Martin Pettersen, martin@momentum-gruppen.com Rekryteringsprocessen pågår löpande och intervjuer kan därför komma påbörjas innan ansökningstiden löpt ut. Tillträde av tjänsten är från 1 februari eller därefter enligt överenskommelse. Lön är marknadsmässig enligt överenskommelse. För vidare information kontakta Martin Pettersen, VD. Tel: 0707 560 910 Email: martin@momentum-gruppen.com Spinnerivägen 1 Postfack 5029 448 50 Tollered

Job Details

Apply Before: 10.03.2020
Location: Gothenburg, Sweden
Job Area: Redovisning
Employment Type: Full time

Preferred Candidate

Experience: Min. 3 år

Job Application

Thank you for your interest in this job. We look forward to receive your application and we will do our utmost to respond as fast as possible.
You are applying for:
Position as: Redovisningsekonom
Located in: Gothenburg, Sweden

Apply: